dimecres, 25 de març del 2009

AQUEST DIUMENGE REPETIM PARTICIPACIÓ A LA MITJA MARATO DE VALLS

Aquest diumenge tornarem a participar en la Mitja Marató "de la calçotada" de Valls que cel·lebra la seva 8ena edició.

Davant la gran quantitat de curses en que tenim previst participar aquesta temporada, no està de més recordar alguns consells que ens ajudaran a millorar el nostre rendiment:

EL DESCANS COM UNA PART DE L'ENTRENAMENT: sense un descans adequat, correm el risc de lesionar-nos, no assimilar els entrenaments i no diposar de força sucicient per afrontar una nova sessió. Un parell de díes de descans entre setmana i sempre un mínim d'un dia de descans després d'una competició són la millor opció.

LA CURSA CONTINUA SUAU ÉS LA BASE DE L'ENTRENAMENT DE FONS: d'aquesta manera treballem la resistència de baix impacte i acostumem a l'organisme a utilitzar els greixos com a principal substacte energétic. També s'incrementa la capacitat cardiaca i per tant es redueixen les pulsacions. A més es crea una major capil·larització muscular i adaptació dels músculs, tendons i cartíl·lags a l'esforç prollongat.

LES SERIES CURTES I REPETICIONS ENS FARAN MÉS RÀPIDS: fomentarem la potència aeróbica en aquells moments de les curses en que necessitem apretar i que el cos ens respongui. Amb aquestes sèries el cos aprèn a reciclar el lactat com a nova font d'energia.

ELS CANVIS DE RITME: fer tirades llargues amb variacions de ritme segons intèrvals de temps per tal de generar pics de fatiga i posteriors recuperacions al disminuir el ritme. D'aquesta manera treballlem la capacitat de recuperació durant la cursa.

RECORREGUTS VARIATS: és millor fer diferents recorreguts d'entrenament i variar de tant en tant els companys de fatigues. El cos s'adapta a tot i al final entrem en una monotonia que ens impedeix avançar.

ESTIRAR ÉS IMPORTANTÍSSIM: abans i després dels entrenaments. Abans per calentar els músculs i evitar lesions i despres per facilitar la recuperació dels mateixos i evitar que després de molts minuts d'excercici continuat sorgeixin contractures o desequilibris musculars.

ELS ENTRENAMENTS CREUATS MILLOREN EL RENDIMENT. No solament de còrrer viu el fondista. Natació, senderisme, ciclisme, etc. són altres activitats que a més de servir per entrenar aporten un punt de diversió i varietat. És recomanable dedicar un dia o dos d'entrenament creuat cada dues setmanes, però sempre a una intensitat moderada per tal d'evitar lesions al fer una activitat poc habitual