dilluns, 30 de maig del 2011

XIII CURSA DE LA MINA

La Cursa de “la Mina”, organitzada conjuntament pel Gremi dels Pagesos i el Club Tarragona Fondistes, es especial i diferent a la resta de curses de la ciutat per moltes coses....La prova s’inicia davant de l’Església de Sant Llorenç, patró del Gremi i acaba a la boca de la Mina, de la que n’obtenien l’aigua per regar els horts de la zona.

El recorregut, d’aproximadament 7 Km, comença amb asfalt, durant el primer tram de la cursa fins arribar a la zona de la Tabacalera, per enllaçar després amb la zona del voltant del riu, amb ferm i petits desnivells de terra, fins a la línia d’arribada.

També la fa especial el fet de que,encara que hi participin els millors corredors dels diferents clubs de la ciutat, que van a lluitar per la victòria i fer marca personal, la gran majoria de participants ho fan per gaudir d’un dia tranquil d’esport , corrent a un ritme suau.

Aquesta vegada, dins de l’equip dels Esportistes Tarragona, les forces estaven igualades, 3 corredors i 3 corredores. Tots uns campions!...La Mònica, recent arribada d’Austràlia i que es va estrenar amb el grup fent una molt bona marca, la Montse, que després d’estar un temps parada, sembla que li ha tornat a agafar el “cuquet” de les curses, el Carles i la Isi, com sempre inseparables fins al final de la cursa i cal destacar els espectaculars registres de dos dels nostres corredors: el Pablo, 8e de la seva categoria i el Toni, 10e en la seva. Quins cracks!!


S’ha de destacar el que t’ofereix el preu de la inscripció. Els simbòlics 7 €, a més de donar-te dret a participar, amb les mateixes avantatges d’altres curses, t’oferien una millor recompensa final amb un bon esmorzar, una bossa amb força obsequis i un petit trofeu per cada participant per guardar com a record.


I sense temps a descansar, el proper dissabte tenim la XXII Pujada al Loreto, un altra clàssica de Tarragona. El 18 de juny, la tercera Milla Urbana de Tarragona i el dia 19 de juny, la primera edició dels 10 Km de la Canonja, organitzada pel Club Atletisme Tarragona.