dimarts, 5 de juliol del 2011

TERCERS CLASSIFICATS A LA 2ª EDICIÓ DE LA MARATÓ PER RELLEUS DE SANTES CREUS

És la segona vegada que els ‘Esportistes Tarragona’ participem en aquesta prova per equips en la categoria mixta. L’any passat, encara que vam córrer amb un equip format per 4 atletes masculins i 2 de femenines, no vam poder optar a la classificació mixta. Aquest any si!!!! 3 atletes femenines i 3 de masculins, complien en tota regla amb els requisits d’aquesta categoría.
Una marató per relleus, és un concepte diferent de les curses de fons. En aquesta prova l’esforç individual té la seva recompensa en tot un equip. El nostre esforç va donar els seus fruits i vam aconseguir la tercera posició en la categoria d’equip mixte!!
El circuit d’aquesta prova és dur i exigent. Els atletes donen voltes a un circuit totalment urbà on hi ha rampes, escales, i corbes molt tancades que obliguen als atletes a variar el ritme constantment.
Feia setmanes que teníem pensat en participar en aquesta cursa. L’any passat ens va agradar molt i aquest any volíem repetir com fos. No és fàcil reunir un equip mixt i més, si la cursa és en dissabte, dia de feina per alguns. Després de molts dies de coordinar torns de feina, parlar amb tots els ‘E.T’ disponibles, etc. i quan ja teníem l’equip format, el mateix dia de la cursa va aparèixer el nostre amic “Murphy i la seva maleïda Llei” i una de les nostres corredores, a poques hores de la cursa es va lesionar!....
Lluny de donar-ho per perdut, ens vam posar les piles i la sort ens va portar a contactar amb la Rosa, una atleta dels companys d’Obrint Traça, disposada a substituir a la nostra companya lesionada i córrer el 4art relleu de 4,5 Km.

A les 18.00 h va començar el Beni amb el relleu de 7.695 m, que millorant el crono a cada volta del circuit, va acabar la seva participació deixant als ‘E.T’ en la segona posició de la general mixta.

Després d’acabar els dos següents relleus (de 4.500 m i 10.500 m), la Yolanda i el Toni ens van col•locar en una provisional quarta posició, a tocar dels tercers, el Club Atletisme Gavà ‘B’.

Va arrencar la Rosa amb el quart relleu, també de 4.500m i no només va mantenir la quarta posició, sinó que va esgarrapar uns quants segons. S’apropava el final i si volíem pujar al pòdium havíem de superar els gairebé 3 minuts que diferència amb els tercers classificats. Els nostres 'F1’, el Pablo i la Laura estaven a punt de 'despegar'.

El Pablo va fer un relleu de 10.500 m espectacular, escurçant tota la diferència amb els tercers i superant-los. Ja estàvem al pòdium!!. Malauradament teníem als segons classificats a més de 7 minuts. Un temps impossible de superar en l’últim relleu de tan sols 4.500 m. Malgrat tot, la Laura, va esgarrapar gairebé 2 minuts més...i això que era la seva primera cursa en molt de temps ja que s’està recuperant d’una llarga lesió! Un parell de voltes més al circuit i qui sap que hagués passat...

Al final, un temps de 03:14:21, amb una ritme mig de 04:36 minuts/km i tercers classificats en la categoria mixta.

Cal destacat la organització. Un 10 !!....amb bon control de relleus amb un jutge per cada equip, molts voluntaris, una bossa del corredor plena de regals, sorteig de bons premis i un berenar-sopar per recuperar forces. Tot això fa que sigui una cursa molt recomanable.