dimecres, 4 d’agost del 2010

XXIII CURSA DE L'ESPLUGA DE FRANCOLÍ

Un altre any hem acabat la temporada fent la Cursa de l'Espluga de Francolí, una de les clàssiques del circuit tarragoní de curses de fons, ja que, a més de que el diumenge passat es celebrava la seva 33 ena edició, el nombre de inscrits sempre és molt elevat, arribant gairebé a un miler de participants.
Vam tornar a còrrer els 15 Km d'aquesta cursa i no són 15 Km qualsevols, són especials per molts motius: per ser sempre els últims de la temporada, abans d'un merescut descans, per ser uns quilòmetres durs i exigents (més de la meitat del recorregut és en pujada), per ser uns kms que es corren amb una calor espatarrant, en ple estiu i sobretot, perque en aquesta cursa no falla mai ningú dels runners fixes en el calendari. Durant el recorregut, mentres sues de valent, si et fixes, totes les cares et sonen, et vas trobant a tots els runners que han aguantat cursa rera cursa tota la temporada i que són veritablement fidels a aquest esport popular.
A nosaltres les coses no ens podien sortir millor, vam fer una molt bona cursa, tant el Gerard, com jo, vam baixar més de 4 minuts la marca de l'anterior edició, vam acabar reventats, però contents i amb bones sensacions.
També s'ha de fer una menció especial a l'organització, com sempre impecable. S'agraeixen molt els continus avituallaments, les ruixades d'aigua en alguns trams del recorregut i disposar de les esponjes mullades que reparteixen, que ajuden a mitigar la calor d'un 31 de juiol. Un luxe també els metres finals, abans de l'arribada, plens de gent esperonant als atletes!!
Com sempre...hi tornem segur!!!