dimecres, 24 de març del 2010

ENTREVISTA A JOAN HERRERA

En la nostra secció "ENTREVISTES" donem a conèixer la vessant esportiva de persones molt conegudes en àmbits molt diferents a l’esport. De moment hem tingut com a protagonistes a una famosa cantant, un conegut periodista esportiu i tot un premi Príncep d’Astúries de Física (Les podeu consultar totes clickant AQUI). Avui el protagonista és un polític. A tots ells els uneix una passió i és que gaudeixen de l’esport.
El passat dia 28 de febrer a la Mitja de Cambrils, vam compartir cursa amb el Joan Herrera, Secretari General d’Iniciativa per Catalunya Verds, diputat per Barcelona al Congres dels Diputats i proper candidat a President de la Generalitat de Catalunya. El vam veure suar de valent, segur que molt més que contestant aquesta entrevista:

1.- Sempre sorprèn veure a un personatge conegut participar en una cursa popular, més si es tracta d’una cursa de llarg recorregut com és una mitja marató i encara més si la finalitza aconseguint una bona marca. Això ens fa suposar que no és la primera vegada que participes en una cursa popular. Quin és el teu “currículum esportiu”?

Fins als 17 anys vaig ser nedador i jugador de waterpolo al Júpiter i després al Club Natació Barcelona.

2.- Tots els atletes populars tenim un calendari més o menys fixat, on marquem les nostres curses preferides i ens les preparem amb la il•lusió per assolir uns objectius de superació. Quines són les teves curses i els teus objectius per aquesta temporada?

Diverses Triatlons, mitja marató i curses de 10 km.


3.- Compaginar la teva professió amb la pràctica de l’esport de manera regular no ha de ser fàcil i menys si tenim en compte que els caps de setmana els polítics teniu l’agenda plena d’actes. Quin és doncs el teu secret per poder preparar-te les curses amb garanties?

No en tinc cap. Entreno sempre que puc, però és molt menys del que voldria...

4.- De totes les curses en que has participat, de quina en guardes més bon record? I perquè?

La Triatló de Salou de fa dos anys, pel bon ambient que hi havia i per ser una cursa sense aglomeracions. També la Behovia de San Sebastián, sempre hi ha molt bon ambient.

5.- A banda del circuit de curses habitual, tots tenim una cursa en la que volem participar almenys una vegada a la vida: la Marató de New York o la de Berlín es troben entre les més escollides. Quina és la teva?

Sí, m’agradaria molt poder córrer algun dia la Marató de New York...

6.- Els mitjans de comunicació, de vegades, qualifiquen les sessions al Congrés dels Diputats com a “maratonianes”. Com a polític i a la vegada corredor de fons, pots contestar amb coneixement de causa.....que hi ha de cert en aquesta afirmació?

És cert. Sovint les sessions acaben molt tard; algunes són dures i inhòspites...potser més que una cursa!

7.- Recentment s’ha fet ressó de que alguns polítics practiquen aquest esport de manera molt ocasional. Alguns, amb no gaire fortuna, com en Sarkozy, que va sofrir una lipotímia a l’estiu mentre el practicava. Però a Cambrils, va ser la primera vegada que veiem un polític a primera fila participant en una cursa popular. No serà que un conegut i polèmic expresident està creant moda entre els polítics en la pràctica de l’esport com a hàbit de vida saludable?

No. Jo penso que la política i la vida saludable són plenament compatibles: t’ajuda a oxigenar idees. Però és important no fer-ne ostentació, sinó ganes de passar-s’ho bé, i prou.

8.- Per a molts, aquest esport ens serveix de vegades per desconnectar de la feina i combatre l’estrès. En altres moments, durant els entrenaments, aprofitem per posar en ordre i reflexionar sobre alguns aspectes de la vida quotidiana. En el cas d’un polític amb responsabilitats, aquestes reflexions són importants, ja que a l’endemà es poden convertir en una nova llei, projecte, etc. que tindrà influència en el conjunt dels ciutadans. En que pensa un polític mentre corre?

En res en concret i en moltes coses en general: problemes, reptes que tinc per endavant... Córrer m’ajuda a ordenar idees. Fins i tot alguna vegada n’ha sortit alguna iniciativa o proposta parlamentària.

9.- Per finalitzar l’entrevista, a Cambrils et vam veure amb una samarreta de color verd, color que tothom identifica amb el vostre partit i ideologia. Va ser casualitat??

Sí, va ser casualitat. Era la samarreta que regalaven a la Behobia de San Sebastián; el verd és més fosc que el verd corporatiu d’ICV.