dilluns, 16 d’abril del 2012

MARATÓ DE BARCELONA 2012

Avui, el Carles, un dels nostres finishers de la Marató de BCN 2012, ens fa la CRÒNICA:


El passat 25 de Març va tenir lloc la Marató de Barcelona amb la presència de diferents membres dels Esportistes Tarragona. Aquesta marató ha tingut un creixement espectacular ens els últims anys i en aquesta última edició amb prop de 20.000 inscrits s'ha situat com la cinquena marató més important d' Europa per darrera de Londres, Berlín, Paris i Estocolm.
No es estrany l' èxit d'aquesta cursa ja que ofereix un recorregut molt interessant que passa per molts dels llocs més turístics de la ciutat (Camp Nou, Passeig de Gracia, Sagarda Família, Torre Agbar, Platges, Plaça Catalunya, Rambles, etc.) i alhora és un recorregut força ràpid que permet fer bones marques. L'organització de la cursa també va ser molt bona, amb una interessant Fira del Corredor, una sortida espectacular davant les Fonts de Montjuïc, uns avituallaments molt correctes i nombrosos en que, tot i el gran nombre de corredors no es feien cues. Destacar també la gran presència de públic en tot el recorrgut i en alguns llocs concrets amb afluències massives que ajuden molt l'ànim de tots els participants especialment en els últims quilòmetres on el cansament ja és important.
En el meu cas era la tercera marató que corria després de Lisboa 2010 i Munich 2011 i el meu objectiu era disfrutar de la cursa i intentar millorar la marca de 3:29 feta a Munich l'Octubre passat.
Després d' una nit sense dormir gaire ja que la cursa començava a les 8:30 i coincidia amb el canvi d'hora vam arribar a la sortida amb els nervis habituals, un cop alla veient el gran ambient que hi havia ja et vas mentalitzant per tot el que falta. Com ja he dit la sortida va ser espectacular i emocionant amb Freddy Mercury i Montserrat Caballé cantant la cançó de Barcelona 92.
La cursa em va anar molt bé i després de mesos d'entrenament vaig intentar de disfrutar al màxim de l' experiència de tornar a córrer una marató en una gran ciutat. Des del principi de la cursa hem vaig sentir bé i vaig poder mantenir un ritme molt estable que hem va permetre fer el mateix temps en la primera mitja que en la segona (1:39). Amb un temps total de 3:18:52 ( a 4:43 el Km) fent la meva millor marca i millorant ampliament les expectatives que tenia.
Destacar també la gran cursa del David Medina que en la seva primera marató va fer un temps de 3:22. Felicitats.

Els altres dos 'Esportistes', el Diego Vargas i el David Domenech, ho van intentar, però van haver d'abandonar per molèsties.
Per últim voldria agrair als meus pares i molt especialment a la ISI el seu suport durant tota la cursa.
Ara toca descansar i començar a pensar en nous reptes ens els que segur que hi seran un cop recuperats de les seves lesions, el Presi, el Toni i el Gerard. Molts ànims a tots i a veure si fem algun viatget.